"One Less Lonly Girl" uppe i rätten

yetyty

Vem det är som äger Justin Bieber hit låten "One Less Lonely Girl" har blivit ett nytt mål i rätten på grund av att ett par atrist managers hävdar att de var med EMI Music Publishing, LA Reid Music Publishing Company, och deras kunder, Sean Hamilton och Hyuk Shin.

Vance Tate och Thomas Oliveria lämnade förra veckan in en anmälan de representerar låtskrivarna Hamilton och Shin, som tillsammans går underförkortningen, A- Rex.

År 2008 skapade A-Rex en låt, "One Less Lonely Girl", avsedd för ett projekt med R&B-sångaren Noel Gourdin men som sedan hoppade runt. Sången hamnade tillslut i händernaJustin Bieber och den hamnade i hans första album de krediteras som ett samarbete mellan R&B superstar Usher, Hamilton, Shin och två andra personer.
Tate och Oliveria påstår att de har rätt till 10% av inkomsterna i samband med A-Rex andel av låten och som uppskattas vara värt minst $200.000 och söker skadestånd för kontraktsbrott, bedrägeri, omvandling och upphovsrättsintrång.

Sedan låten introducerades till Bieber, med tillhörande musikvideo har låttiteln blivit en slags slogan för hans beundrande fanskara.

Sångaren
har sålt sjalar och röda rosor märkta med "One Less Lonely Girl".
Han förklarade låtens koncept för MTV News, "Jag tycker det är väldigt viktigt dessa tjejer har något så att de kan vara the one less lonely girl."

Detta är inte den första Justin Bieber låt som är uppe i rätten. Tidigare har hans största hit "Baby" varit uppe i rätten mellan Chrisina Milian och hennes ex-man The Dream.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0